сряда, 24 февруари 2016 г.

"Царят на Славата, Господ Исус Христос!"

Господ Бог е Творец, Сам Той държи всичко в мощната Си Ръка. Тези, които уповават на Господа, никога няма да се посрамят! Всичко принадлежи на Господ, горко на противниците Му, на всички които отхвърлят Господ Исус Христос, защото няма друго име дадено под Небето чрез което човеците да се спасят от греховете им. Господ държи всичко чрез могъщото Си Слово!
Бог Свети Дух ни учи как да пребиваваме в Неговото свято присъствие, което е тъй желано... Той ни учи как да бъдем близо до Него. Всеки, който се отдалечава от злото, който се разкайва за греховете си, който обича правдата и истината, който се е отрекъл от суетата и лъжата на този свят ще живее в присъствието на Господа. Господ е нежен, очите Му не могат да гледат суета и лъжа, Той няма нищо общо със злото и света. Всеки, който живее в Божието присъствие получава награда, благословение, победа и избавление от всяко зло. Наша е отговорността да живеем в Божието присъствие всеки ден, Той желае действия и от наша страна а не само от Неговата.Всеки, който търси Божието присъствие няма да избегне нито едно от "горните" благословения. Всички които търсят Господа са благословени, не по задължение или заслуги а по обещание, както Яков, който като нас вкуси и прие Божията благодат за него.
Нашите очи са врати към душата и духът ни, врати към тялото ни. Издигнем ли поглед към Господа, ние го каним да влезе. Както имаме физически очи, така имаме и духовни, но човек може да вижда и с ума си. Какъвто и начин да употребим, за да погледнем и издигнем погледа си към Господа, Царят на Славата ще ни посети, ще влезе при нас в тази телесна къща.
Каква е тази привилегия Небесна? Господ, Творецът, Вседържателят, Избавителят, Спасителят, Силният, Могъщият, Господ на войнствата, Всемогъщият да ми дойде на гости и да вечеря с мен и аз с Него!
Бог Святи Дух ни нарича "вечни" и ни казва, че най-доброто за нас е при Господа, за това да отворим вратите си за Него и да ги затворим за света и Сатана. Царят на Славата чака да Го поканиш днес! Покани Го сега!

Съвети:
  • Спомни си че всичко принадлежи на Господ, Той е Творецът, Създателят
  • Ако си приел Господ Исус Христос за Господ и Спасител, живей живота си като спасен от вечния огън
  • Запомни че само Господ благославя и Той обича да дава по благодат а не по заслуги. Бог те благославя поради Неговите верни обещания, не поради твоята вярност
  • Имай общение с Царят на Славата, Той те чака


№24 Псалм на Давид.
ГОСПОДНА е земята и всичко, което я изпълва; светът и онези, които живеят в него, защото Той я е основал върху моретата и я е утвърдил върху реките. Кой ще се изкачи на ГОСПОДНАТА планина? И кой ще застане в святото Му място? Който има невинни ръце и чисто сърце, който не е надигнал душата си към суета и не се е клел в измама. Той ще приеме благословение от ГОСПОДА и правда от Бога на спасението си. Това е поколението на онези, които Го търсят, които търсят лицето Ти, те са Яков. (Села.)
Издигнете главите си вие, порти, и издигнете се вие, вечни врати, за да влезе Царят на славата. Кой е Този Цар на славата? ГОСПОД, силният и могъщият, ГОСПОД, могъщият в бой. Издигнете главите си вие, порти, и издигнете се вие, вечни врати, за да влезе Царят на славата. Кой е Този Цар на славата? ГОСПОД на Войнствата – Той е Царят на славата. (Села.)

Няма коментари:

Публикуване на коментар