сряда, 23 март 2016 г.

Джоузеф Принс - Научи се да виждаш това, което Бог вижда

ПРОЖЕКТИРАЙ ПРАВИЛНИТЕ ФИЛМИ В УМА СИ 
 Все още мога да си спомня какво се случи, когато бях на посещение в болницата при една дама от моето събрание. Хедър беше пострадала от удар, вследствие на който беше напълно парализирана лявата страна на тялото и. Докато се молех за нея, тя вдигна своята дясна ръка като жест на молитва. Учудващо, нейната лява ръка последва примера на дясната, макар и бавно, но това беше нещо, което тя не беше способна да направи вследствие удара. Чрез Божията благодат тя започна да преживява изцеление в тялото си като усещането започна да се връща в лявата и ръка.
В рамките на няколко минути, както си лежеше в интензивното отделение интубирана и закачена за непрекъснато пиукащо медицинско оборудване, лявата и ръка започна да трепери от напрежение.
„Не се безпокой за молитвата за пробив” – убеждавах Хедър. Усмихвайки се на нея, аз направих знак на един от моите пастори, който беше с мен и и казах: „Остави моленето на нас.”
След това почуках с показалеца си фигурата отстрани на главата ми и и казах: „Обаче наблюдавай филмите в ума си. Увери се, че прожектираш правилните филми в главата си.”
Какво имах предвид като казах това? Аз и казвах да види това, което Бог вижда и да игнорира всичките звуци, миризми и картини, които нейните естествени сетива бяха попили в болничната среда. Насърчих я да изпълни ума си с мислени картини, че е здрава, силна и се наслаждава на любовта на семейството си у дома. Не исках тя да продължава да гледа всички най-лоши възможни сценарии в ума си.
След това и казах: „Само мисъл може да изцели друга мисъл.”
Това беше слово, което бях получил в духа си за нея. По някакъв начин просто усетих, че врагът е успял да посади погрешни мисли или умствени картини в нейния ум, които трябва да бъдат премахнати и заменени с правилни мисли, картини и вярвания, основани на непроменимото Слово на Бог. Скоро след нашата среща Хедър беше изписана от болницата в добро състояние.

Научи се да виждаш, както Бог вижда

Да се научиш да виждаш, както Бог вижда, е мощен ключ за правилно вярване. Това включва да замениш неправилните си вярвания с правилни, които са основани на Божието слово. Когато Исус видя мъжа с изсъхналата ръка, Той не видя просто една изсъхнала ръка, а видя, че има повече от достатъчно благодат, за да бъде изцелена тази ръка. Исус каза на човека: „Протегни ръката си!” Човекът направи това, което му беше казано и ръката му беше напълно възстановена и здрава като другата (виж Марк 3:1-5).
Сега, не казвай на някого, чиято ръка очевидно е изсъхнала и саката „протегни си ръката”, ако не виждаш по различен начин. Исус гледаше по различен начин от мен и теб. Ето защо имаме нужда да се върнем в Божието слово и да се научим да виждаме, както Той вижда. Когато Исус вижда страдание, недоимък или някой в капана на страх, вина, зависимост и грях, Той не вижда просто проблема. Исус вижда Божието изцеление, благодат и сила преизобилстващи в тази област на слабост.
Ти също можеш да промениш това, което вярваш, като виждаш отвъд това, което естествените очи виждат. Положи усилие да видиш това, което Бог вижда. В твоята област на недостиг, борба или предизвикателство виж Неговата преизобилстваща благодат навсякъде в настоящата ти ситуация. Днес Исус ти казва: „Доволно ти е Моята благодат; защото силата Ми в немощ се показва съвършена.” (2 Кор. 12:9). Предай всичките си слабости, провали и грешки на Господ Исус и виж как трансформира твоите слабости в сила.

В твоята област на недостиг, борба или предизвикателство виж Неговата преизобилстваща благодат навсякъде в настоящата ти ситуация.

Това, което вярваш е мощно, така че, как ще ходиш – чрез това, което ти виждаш или чрез това, което Бог вижда? Може би не си способен да спреш негативните мисли, които минават през ума ти или нездравословни емоции като страх са сграбчили сърцето ти, но ти определено можеш да закотвиш мислите и емоциите си в непоклатимото Слово на Бог. Безспорно можеш да бъдеш сигурен, че вярваш правилно относно това, което Бог казва в Своето слово, което съдържа Неговите скъпоценни обещания към теб. Колкото повече научаваш и вярваш правилно за Неговата любов и какво Божието слово казва за твоята ситуация и живота ти, толкова повече мислите ти ще са в линия с Неговите мисли за теб. Ще започнеш да развиваш мисли за мир, а не за зло, мисли за надежда и светло бъдеще (виж Йер. 29:11).
Апостол Павел казва: „И недейте се съобразява с този век, но се преобразявайте чрез обновяването на ума си ...” (Рим. 12:2). Виж, Бог не иска ние да мислим по начина, по който светът мисли или да виждаме по начина, по който светът вижда и да бъдем бомбардирани с всякакъв вид страхове, тревоги и нездравословни навици. Той иска ние да обновяваме умовете си. Как? Чрез вярване и размишляване върху реалните истини, основани единствено в Неговото слово, така че да можем да преживеем промяна и пълнота във всеки аспект от живота си.
Думата „обновяване” идва от гръцката дума anakainosis, която е дефинирана в речника на Тайър като „подновяване, реновиране, пълна промяна за по-добро”. Харесвам думата „реновиране”. Нашите умове несъмнено се нуждаят от основен ремонт чрез Словото на Христос!

Кой е твоят декоратор по вътрешно обзавеждане?

Ако ще правиш основен ремонт и ще реновираш ума си, кого ще наемеш за декоратор по вътрешното обзавеждане? Не позволявай сутрешните вестници, негативно настроени приятели или социалните медии да бъдат твоят декоратор по вътрешно обзавеждане. Не се съобразявай с този свят!
Толкова много от нас са омотани в информацията, идеите и мислите на този свят. Ние живеем в ера, където с върха на пръстите си получаваме достъп до огромно количество информация и знание. Трябва да разбереш нещо на минутата? Гугъл е в твоя смартфон. И все пак натрупаното голямо количество от знания не ни е направило свободни или щастливи. Хората имат повече средства за свързване, отколкото преди, но никога не са се чувствали по-самотни, изолирани и отделени.
Внимавай също да не позволиш дяволът да бъде декоратор по вътрешното обзавеждане на твоя ум. Просто можеш да си го представиш как избира най-мрачните драперии, най-кирливите килими и завеси и най-отвратителните мебели, за да декорира различните стаи в ума ти. Цветовата палитра за стените и таваните ти ще бъде избрана от неговата любима гама на мрачно сиво към депресивно черно. Неговата мисия е да държи мислите ти мрачни, песимистични и пораженчески. Ако си поразен в ума си, тогава за него битката вече е спечелена.

Не бъди омотан в страх

Един ден докато пазарувахме в бакалницата със съпругата ми, дойде един човек и ми се представи. Той сподели как бил слушал моите послания от много години и посещавал църквата ни редовно. Дерек беше успешен собственик на бизнес, който беше динамичен – врати на възможности бяха отворени и всичките му продажби бяха във възход.
Обаче това не беше всичко.
В ранните дни стресът от това, че бил новак в бизнеса, го погълнал. Дерек сподели, че по време на този период, както било обичайното му ежедневие, една сутрин отворил вестника и прочел статия за това как някой на неговите години умрял от сърдечна атака. Той не би могъл да го обясни, но от момента, в който прочел статията сякаш въздуха във всекидневната взел да се изпарява и той започнал да изпитва дихателни затруднения. Страхът започнал да се омотава около сърцето му като питон.
Стягането е добре документиран метод, използван от различни видове змии да убиват постепенно жертвата си. Беше проведено интересно проучване как боата убива жертвите си. Обратно на широко разпространеното мнение змията не смачква и не чупи костите на жертвата си, за да я убие. Вместо това змиите като боата или питона убиват жертвата си чрез задушаване. Те използват инерцията на нападението си, за да се намотаят около тялото на жертвата си. След това стягат (всеки път тяхната жертва издиша) и стягат докато жертвата не може да диша повече.
Докато изучават защо някои жертви умират по-бързо, отколкото може да се умре при задушаване, някои изследователи предполагат, че натискът от стягането води до налягане в телесните кухини, което е по-голямо, отколкото сърцето може да понесе и причинява спиране на сърцето. Проучването на тази теория все още е в процес, но научно е доказано, че някои змии могат да упражнят достатъчен натиск, за да е правдоподобно това. Например зелената анаконда има сила на стягане 6 кг на кв. см, което в действителност отговаря на обща мощ от 4000 кг!
Как е свързано всичко това с нашето изучаване върху силата на правилното вярване?
Виж, нашият противник е една коварна стара змия. Ще проявим благоразумие да разберем стратегията му против нас, защото както Библията казва: „... да не би Сатана да използва случая против нас; защото ние знаем неговите замисли.” (2 Кор. 2:11). Неговите методи не са се променили и тъй като няма реална сила, защото Христос го обезоръжи на кръста (виж Кол. 2:15), той знае, че може да използва негативни мисли, за да предизвика страх в сърцата ни.

Утвърди сърцето си в Божията любов

Божието слово прави пряка връзка между страха и състоянието на сърцето. При описанията на събитията в последните времена Исус каза, че страхът ще направи сърцата на хората да отпаднат. Все пак Той насърчава вярващите „... да не се уплашите; защото тези неща трябва първо да станат ...” (Лука 21:9), заявявайки своя сигурен контрол върху всичко, което ще се случи в бъдещето. Като ни убеждава защо не трябва да се страхуваме, Той добавя: „... изправете се и повдигнете главите си, защото изкуплението ви наближава.” (Лука 21:28).

Единствено откровението за Неговата съвършена любов може да прогони всеки страх.

Бог иска нашите сърца да са спокойни и да почиват. Неговото слово ни казва: „Спокойно сърце води до здраво тяло ...” (Пр. 14:30 NLT). Мирът идва, когато нашите сърца и умове са закотвени в Неговата любов, а не в страх. И единствено откровението за Неговата любов може да прогони всеки страх. Ще използвам различни библейски стихове в цялата книга, но силно те насърчавам да научиш наизуст стихът по-долу. Той ще бъде източник на голям духовно, физическо и душевно успокоение за теб до края на живота ти:

В любовта няма страх, но съвършената любов изпъжда страха; защото страхът има в себе си наказание и който се страхува, не е усъвършенстван в любовта. Ние обичаме Него, защото първо Той възлюби нас.
         1 Йоан 4:18,19

 Забележи как Божието слово заявява категорично, че страхът повлича след себе си наказание.
Приятелю, не Бог е твой инквизитор, а дяволът. Не Бог е автор на страх, а дяволът. Страхът и сигурността не могат да съжителстват. Можеш ли истински да обичаш някой, който те плаши? Разбира се, че не. Страхът винаги води до несигурност. Така че Бог не иска да се страхуваш от Него. Всъщност Исус ни изясни страхът от Бог като поклонение към Него – не страх, който се поражда от идеята, че ще бъдеш наказан от един гневен Бог.  (Говоря повече за дефиницията на Исус относно страха от Господ в 15 глава.) Истината е, че Бог иска да приемеш Неговата съвършена любов, пълно приемане и изобилна благодат. Ако си възприел някакво учение, което противоречи на това, просто запомни – в любовта няма страх. Бог е любов (виж 1 Йоан 4:8,16). Страхът е стратегията на дявола, не на Бога. Дяволът използва страх, за да те измъчва и да манипулира мислите ти, точно както беше направил с човека, който срещнах.

Страхът е стратегията на дявола, не на Бога.

Как влиза страхът

Дерек невинно си четял сутрешния вестник и просто ей така страхът нападнал, както питон плячката си, и стегнал хватката си около сърцето му.
Първо започнало с недостиг на въздух, а след това бедният човек започнал да преживява всякакъв вид лоши фантазии. В съзнанието си Дерек се виждал как влиза в своя голям склад сам, за да вземе някакъв инвентар (нещо, което му трябвало за работа), представил си, че получава тежко нараняване и как никой не знаел, че той се нуждае от медицинска помощ.
Ден след ден Дерек чувствал как притискащия натиск на страха затяга хватката си около сърцето му. Той до такава степен бил завладян от това, че ще бъде ранен и ще умре, че се страхувал да отиде някъде сам.
Излишно е да се каже, че се спускал по спиралата надолу докато психичната му опресия се влошила. Картини на това как е ранен се въртели отново и отново в ума му, като филм на ужасите на забавен кадър и той страдал от силни пристъпи на атаки на тревожност, които го изтощавали.
Когато затрудненията му с дишането ескалирали, Дерек отишъл на преглед в болницата убеден, че е сериозно болен. Но след като направили известено количество изследвания лекарят му казал: „Вие нямате проблеми със сърцето. Имате проблеми с тревожността. Моля, освободете леглото за някой с истински сърдечен проблем.” Някога силен и здрав индивид, Дерек бил прегънат и рухнал под натиска на змийската хватка.

Включи светлината на Божието слово

Благодарен съм за доброволците, които служат като разпоредители в нашата църква в неделя. Те поканили Дерек да посети събирането на една от нашите групи. Той сподели с мен, че лидерът на групата го насърчил да чете Божието слово всяка сутрин и да се моли в Духа за около тридесет минути всяка сутрин докато пътува с колата си до работа. „Слушах Вашите послания отново и отново в колата си.” – каза Дерек, докато разказваше свидетелството си. „В едно от посланията, Вие казахте да се фокусирам върху Словото на Бог, а не върху моите проблеми. И точно това направих! Започнах да изплувам от тези мрачни мисли и позволявах светлината на Христовото слово да дойде в ситуацията ми.”
Приятелю, вярваш ли, че Божиите мисли са по-велики от дяволските? Знаеш ли, че Неговата светлина е по-велика от всеки мрак? Представи си, че ходиш в стая тъмна като в рог. Когато включиш лампата, тъмнината ли поглъща светлината или светлината прогонва тъмнината?
За този скъпоценен брат пробивът започнал, когато включил светлината на Божието слово и и позволил да освети него и ситуацията му. Той осъзнал, че се страхува да остане сам поради ирационалното вярване, че поради някаква причина, ще бъде ранен и ще умре. Започнал да осъзнава, че това е чиста лъжа от дъното на ада. Той сподели, че това, което му дало едновременно смелост и утеха по време на този мрачен сезон бил един от любимите му стихове, който Господ му казал: „Никак няма да те оставя и никак няма да те забравя.” (Евр. 13:5). Той говорел този стих винаги, когато се страхувал като казвал на себе си: „Господ ми е помощник; няма да се страхувам  ...” (Евр. 13:6).
Въоръжен с Божието слово, Дерек започнал да прожектира правилните въображаеми филми в ума си. Всеки път, когато бил атакуван от тревожност и всеки път, когато лошите представи започвали да се въртят в ума му, той размахвал тези стихове като оръжие срещу яростните змийски атаки. Отново и отново той заявявал: „Аз никак няма да те оставя и никак няма да те забравя. Господ ми е помощник; няма да се страхувам.”
Колкото повече говорел това, толкова повече хватката на змията започнала да се разхлабва и да отслабва. Той открил, че отново може да диша свободно и че не чувства стягане в сърцето си. Укрепен чрез Словото, той започнал да вижда, че Господ винаги е с него. Започнал да се вижда изпълнен със здраве и защитен от зло, когато отивал на работа. Дерек бил напълно изцелен и възстановен от всичките си страхове, като започнал да заменя грешните въображаеми филми, които се въртели в главата му, с правилните такива.
Какви въображаеми филми се въртят в главата ти днес? Дали това са мисли на поражение и безнадеждност, или мисли на победа и протекция? Вярата е просто да кажеш това, което Бог казва за теб и да видиш това, което Бог вижда в теб и ситуацията ти.

Замени негативните мисли с Божиите мисли

Спомняш ли си какво споделих по-рано относно това, как само мисъл може да изцели друга мисъл? Противно на това, което светът те учи, да изпразниш ума си, за да постигнеш мир, Божият начин е да изпълниш ума си с нови мисли на сила и спасение.

Трябва правилното вярване да замени неправилното. Имаш нужда Божията истина да замести лъжите на дявола, които са те държали в робство.

Апостол Павел ни казва: „Мислете за това, което е истинно, и честно, и праведно, и чисто, и любезно, и благодатно. Мислете за неща, които са превъзходни и достойни за похвала.” (Фил. 4:8 NLT). Така че въпросът не е просто да унищожим лошите мисли със силата на волята си. Само мисъл може да замени друга мисъл. Трябва правилното вярване да замени неправилното. Имаш нужда Божията истина да замести лъжите на дявола, които са те държали в робство.
Приятелю, ако днес в ума ти се е настанила грешна, лоша или негативна мисъл и не можеш да се отървеш от нея, престани да опитваш! Може би си на болнично легло и не можеш да правиш нищо друго, освен да мислиш за най-лошия сценарий. Опитваш се да го потиснеш, но не се получава. Е, спри! Спри да се опитваш да го изтриеш от ума си. Това просто не работи. Това, което трябва да направиш е да заместиш тази деструктивна мисъл с мисъл, която е от Бог. Това е единствения начин да се справиш с неправилното мислене и да започне процеса на изцеление. Започни да размишляваш върху истини като: „Исус наистина понесе печалта ми и със скърбите ми се натовари. Върху Него дойде наказанието, донасящо моя мир, и с Неговите рани аз се изцелих. Ще ме насити с дългоденствие.” (виж Исая 53:4,5 и Пс. 91:16). Прожектирай във въображението си филми за това, как се подобряваш, изписан си от болницата, забавляваш се с децата си или отиваш на прекрасна ваканция!

Дръж мислите си фокусирани върху Исус

Имаш нужда истината на Божието слово да изкорени всяко неправилно вярване. Отиди в Неговото слово, за да придобиеш Неговите мисли. Ако откриеш, че в ума ти се носят мисли на безпокойство за дреболии, запомни наизуст и цитирай този стих: „Ще опазиш в съвършен мир непоколебимия ум, защото на Теб уповава.” (Исая 26:3).

Имаш нужда истината на Божието слово да изкорени всяко неправилно вярване.

Винаги, когато се чувствам под стрес или разтревожен за нещо, се откъсвам от житейската блъсканица и суетене, и просто размишлявам върху Божиите обещания. Понякога обичам да ходя до един тих парк и докато свири нежна помазана музика в колата ми, аз се храня с Неговото слово и го говоря като му позволявам да се просмуче в духа ми: „Божието слово заявява: Ще опазиш в съвършен мир непоколебимия ум, защото се държи за Теб.” И казвам на Господ: „Да, Господи, Ти ще ме опазиш в съвършен мир. Съвършеният мир идва от Теб. Просто трябва да се облегна на Твоята благодат и да фокусирам ума си на Теб. Не е нужно да мисля какво да правя с този проблем. Докато се доверявам и уповавам на Теб, Ти ще ме водиш. Аз не се доверявам на своята собствена сила, а на Теб и единствено на Теб, Исусе.”
Какво правя по този начин? Вместо да позволя на стреса и безпокойството да ме завладеят, аз обучавам сърцето си да види как Бог вижда моя проблем. Колкото по-голям става Бог в сърцето ми, толкова по-малък става проблема. Всъщност, много пъти, когато просто релаксирам и фокусирам ума си на Господ, Неговият мир и мъдрост започват да текат в мен и проблемът, за който преди съм се безпокоил толкова, става мъничък и незначителен в присъствието на Всемогъщия Бог.
Изправен ли си днес пред непреодолимо обстоятелство? Виж това, което Бог вижда и нека Неговият мир пропъди твоето безпокойство. Нека Неговата мъдрост направлява мислите ти.

Каква почва е твоето сърце?

Ключът да виждаш това, което Бог вижда, е да основеш вярванията си върху Неговото сигурно и непоклатимо Слово. За съжаление не всички вярват в това, което Бог казва за тях. Исус обясни това в притчата за семето и почвата (виж Матей 13:3-9, 18-23).

Ключът да виждаш това, което Бог вижда, е да основеш вярванията си върху Неговото сигурно и непоклатимо Слово.

В тази притча един сеяч сееше семена, които паднаха върху четири вида почва. Сеячът тук е картина на този, който споделя Божието слово. Почвата е картина на това, как слушателите приемат Словото. В притчата ще забележиш, че сеячът не прави нищо с почвата, върху която са паднали семената на Божията истина. Ти и аз трябва сами да решим как нашите сърца да приемат Словото на Бог. Искаме ли да видим това, което Бог вижда или ще изберем да виждаме нещата по нашия си начин?
Притчата започва с това, как семето на Божието слово пада край пътя. Това означава, че дори Словото да е попаднало дълбоко в сърцето на слушателя, то е откраднато от дявола чрез съмнение и неверие. Например, може да четеш тази книга сега и да си мислиш: „Бог не може никога да ме обича. Направил съм толкова много позорни грешки. Никога няма да успея да се отърва от моята зависимост. Такъв е животът ми и нищо не може да го промени.” Ако това описва теб, искам просто да те насърча да бъдеш отворен и възприемчив за Божията преизобилна благодат докато четеш внимателно какво е писано в тази книга. Отвори сърцето си и нека Неговата любов да те изпълни и изцели. Нека се възвърне вярата ти. Бог никога няма да те нарани. Той никога няма да те принуди да правиш нещо, което не желаеш. Ти избираш дали ще позволиш Неговите думи на живот да влязат в сърцето ти, да пуснат корен и да те утвърдят в Божията благодат, или да паднат край пътя.

Продължавай да слушаш за Божията добрина

Притчата продължава със семето, което падна върху скалисти места. Това говори за слушатели, които са чули Божието слово и развълнувано са го приели, мислейки: „Уоу, Бог ми прощава и ме приема какъвто съм. Супер!” Обаче  те нямат основата на благодатта, която да задържи Словото в сърцата им. В момента, в който съвестта им ги осъди, забравят всичко, което са научили за Божията безусловна любов към тях и бързо потъват в поражение и осъждение.
Ето защо е жизнено важно да продължаваш да слушаш послания, които са пълни с това, което Исус направи за теб на кръста и да изпълваш сърцето си с Неговите новозаветни истини. „Христовото слово да се вселява във вас богато; с пълна мъдрост се учете и се увещавайте с псалми и химни и духовни песни, като пеете на Бога с благодат в сърцата си.” (Кол. 3:16).
Когато позволиш на Христовото слово да се вселява в теб изобилно с пълна мъдрост, семето на Неговата истина, любов и прошка ще покълне и ще се вкорени в сърцето ти. Когато врагът дойде, няма да изкорени и открадне лесно вярата ти в Бог. Когато чуеш гласа на осъждението, сърцето ти е укрепено с Божията истина, охранявано чрез Неговата благодат и въоръжено с вечната кръв на Исус. Ти ще бъдеш вярващ, срещу когото „нито едно оръжие скроено ... няма да успее; и ще победиш всеки език, който би се повдигнал против тебе в съд.” (Исая 54:17) Вината и осъждението няма да успеят да пронижат сърцето ти, когато си осведомен за своята праведна самоличност в Христос. Щом лъжите на дявола за теб се изложат на светлината на Божията истина, те губят силата си и не могат повече да измъчват ума ти.

Вината и осъждението няма да успеят да пронижат сърцето ти, когато си осведомен за своята праведна самоличност в Христос.

Постави Словото над преследването на материални придобивки

Следващият вид почва – обраслата с тръни – говори за хора, които чуват Божието слово, но вместо да го вярват, сърцата им са погълнати от грижите на този свят. За тях Божиите истини не са практични, а са просто духовни дрънканици и те са по-заинтересовани как да печелят повече пари и други преходни материални придобивки. В резултат водят крайно стресов начин на живот, като се тормозят за пари и никога не виждат да се проявяват добри плодове в живота им.
Знаеш ли, че има много хора в света, които имат много пари, но са бедни откъм това да притежават неща, които наистина си струват? Бих го казал по този начин – има много „бедни” хора с много пари. Можеш да си купиш хапчета за сън с пари, но не можеш да си купиш сладък сън. Не можеш да купиш мир за ума си, прошка за сърцето си и здраве за тялото си. Не си поставяй за единствени цели в живота да се наслаждаваш на светските удоволствия и да правиш повече пари, като в резултат живееш в постоянен стрес, страх и безпокойство. Библията пита: „Понеже какво се ползва човек, ако спечели целия свят, а загуби живота си?” Исус те обича и Той може да премахне всеки трън на безпокойство в сърцето ти, ако Му позволиш. Почивай в Исус – твоят снабдител. Той е пастир на душата ти и в Него няма да останеш в нужда (виж Пс. 23:1).


Избери да бъдеш добрата почва

Последната почва в притчата е това, около което се върти цялата тази книга. Тази почва говори за хора, които вярват в силата на правилното вярване, хора, чиито сърца са отворени, приемащи и готови да позволят Божието слово да се вкорени в живота им.
Докато четеш тази книга искам да те насърча да видиш себе си като добра, плодородна почва. Не оставяй скъпоценното Слово на Бог да пада отстрани на пътя поради неверие. Не бъди скалисто място, което бързо се разклаща щом се зададе опозицията. Също така не позволявай Неговите обещания за живота ти да бъдат задушени от грижите на този свят. Бъди добра земя – едно приемащо сърце, което е закотвено в Божията благодат. Докато се храниш с Божието слово и виждаш това, което Той вижда, със сигурност ще преживееш тридесет, шестдесет и стократно пробиви във всяка област на живота си!

Няма коментари:

Публикуване на коментар