петък, 15 април 2016 г.

Говори Исус! - "Смири се и Господ ще те възвиси" - Ден 10






Вашият Отец ненавижда гордост и обича смирение. Той е дал безброй предупреждения срещу гордостта и увещания към смирение. И все пак, хората търсят похвала от другите и вършат много малко за да търсят славата на Отца. Въпреки, че това е в човешката природа, то не трябва да е валидно за вас. Осъзнайте, че всичко което притежавате е поради благодатта и милостта на Отца. Като знаете, че сте Мои представители, постарайте се с всички усилия, така че усилията ви да донесат слава на Отца Ми и на Мен. Нека вашата любов и добри дела, да привличат вниманието към Отца. Когато получите похвала, насочете я към Този, Който ви е дал всичките ви дарби и таланти. И когато другите казват или правят неща, които ви унижават, не реагирайте срещу тях.
Осъзнайте, че дори и нарочно да ви нараняват, те просто неволно ви благославят, като ви помагат да бъдете по-смирени пред Бог. Дете, ако се смириш и Ме последваш, ще бъдеш похвален/а и възвишен/а от Отца, на Неговото перфектно време. Една единствена дума на хвалата от Него е по-славна от славата на един милион души! И дете, Неговата хвала е за цялата вечност.

"Защото всеки, който възвишава себе си, ще бъде смирен, а който смирява себе си, ще бъде възвисен." Лука 14:11
"Истина ви казвам: ако не се обърнете и не станете като дечицата, никак няма да влезете в небесното царство. И така, който смири себе си като това детенце, той е най-голям в небесното царство." Матей 18:3-4


Няма коментари:

Публикуване на коментар