петък, 25 май 2018 г.

Живей призванието си: "Защо съм на тази земя?" - Ден 11

Указания за служението на което се предполага че сте


Библията използва термина "сърце" за да опише един куп желания, надежди, интереси, амбиции, сънища и зависимости които имате. Вашето сърце представлява източникът на всяка ваша мотивация - какво обичате да правите и от какво най-много се интересувате. Дори днес продължаваме да използваме израза по същия начин когато казваме, "Обичам те с цялото си сърце."

Библията казва, че това което е в сърцето ти, това си ти: "Както във водата лицето отразява лицето, така и сърцето на човека отразява човека." (Притчи 27:19 NIV). Ти не си това, което другите мислят за теб или какъв/ва обстоятелствата са те принудили да бъдеш. Твоето сърце си реалният/ната ти. То определя защо казваш нещата които казваш, защо се чувстваш по начина по който се чувстваш и защо реагираш по начина по който реагираш.

Физически, всеки от нас има уникален ритъм на сърцето. Точно както всеки от нас притежава уникални отпечатъци, уникални очи, глас, така и сърцето ни бие с незабележим различен ритъм. Удивително е как от милиардите хора по Земята, никой няма точно същият ритъм като твоят.

По същият начин, Бог е дал на всеки от нас уникален емоционален сърдечен ритъм който се активира когато мислим за предметите в училище, дейности или обстоятелства, които са ни интересни. Инстинктивно се интересуваме от някои неща а от други, не. Това са просто указание къде да служим.

Друга дума за "сърце" е "страст". Има някои специфични училищни предмета за които чувстваш, че имаш дълбока страст и други, които не те интересуват много много. Някои преживявания те активират и привличат вниманието ти, докато други просто ви правят пасивни или ви носят тъга. Това разкрива естеството на сърцето ви, за това се ослушвайте за вътрешно потвърждение, което ви насочва към служенията които Бог има за вас.

Когато израстваше, може би си открил в кои области проявяваш интерес, неща за които никой в семейството ти не проявява интерес.

От къде са дошли тези желания? Дошли са от Бог!

Бог има цел като ви е дал тези неродени интереси. Вашият емоционален ритъм е ключът към разбирането на видът служение. Не пренебрегвайте интересите си; помислете как могат да се използват за Божията слава. Има си причина да обичате да правите точно тези неща.